Meet Amber

Ik kon me de weken erna ook niet anders dan een mislukking 

voelen: ik heb gefaald.

Als verpleegkundige die een burn-out ervaarde, wil ik bijdragen aan het mentaal welzijn van zorgmedewerkers. Door deze levenservaring te combineren met mijn opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), wil ik jou als zorgmedewerker handvaten bieden om met de uitputtende werkdruk om te gaan.

Na jaren rondlopen met stress en ongezonde coping als vluchten in werk en sport, heeft 21 oktober 2020 mijn leven compleet veranderd. Nadat ik de vraag kreeg eens bewust stil te staan bij hoe ik me voel, barstte ik in huilen uit. ‘Niet alles verloopt zoals gepland’, zei mijn beste vriendin. Dit is een onmogelijke gedachte voor iemand die altijd alles onder controle wil hebben. Ik kon mij de weken erna ook niets anders dan een mislukking voelen: ‘Ik heb gefaald.’ 

 

Ik ben de maanden erna op onderzoek uitgegaan en veel gaan lezen over dit onderwerp. Zo is onder andere mijn liefde voor zelfontwikkeling ontstaan. Dit gaf me hoop en houvast, het voelde als vooruit gaan. Daarnaast startte na een aantal maanden mijn therapie, individueel en in een groep. Dit is de kers op de taart geweest; ik voelde me gehoord en begrepen. Ik ervaarde de warmte van anderen, mensen die door een soortgelijk proces gingen. Deze warmte bracht me opening en mogelijkheden, want we kunnen het niet alleen. 

 

Als ik terug kijk naar deze periode voel ik dankbaarheid en blijdschap. Het moment van toegeven dat het niet meer gaat, is achteraf de beste dag van m’n leven geweest. Het heeft me uiteindelijk alleen maar opgeleverd.

Amber Suurenbroek

Andere feitjes over mij

IMG_6181.jpeg

Ik ben een creatieveling!

Creativiteit en zelfexpressie zijn belangrijk voor mij; Schrijven, tekenen of schilderen. Dit deed ik als kind en heb ik een jaar geleden heruitgevonden.

In 2020 slaagde ik als verpleegkundige.

Vandaag de dag ben ik werkzaam als freelancer, voornamelijk in de geriatrie.

Ik ben een informatie junkie.

Als een onderwerp mijn interesse heeft gewekt, begint de zoektocht. Ik kan uren lang onderzoek doen en laat niet los tot ik voldoende weet. Zo ben ik gek op lezen en bevat mijn boekenkast voornamelijk boeken over zelfontplooiing en spiritualiteit.